Добро дошли.

Овај веб сајт се издаје о промоцији галерије намењене излагању и презентацији сликарских дела изведених у техници акварела.

Замисао оснивача је да окупља ствараоце и афирмише протагонисте ове дисциплине, с надом да ће дати допринос развоју сликања акварела у нашој средини. У опредељењу на трајно интересовање за акварел и достигнућа његових стваралаца галерија се ослања на сарадњу са истакнутим ликовним педагозима и критичарима. С обзиром да се ради о древној сликарској вештини која стоји на самом почетку свеколиког ликовног изражавања и у основи свих других уметничких техника, галерија је у знаку слова А, као аква, као арт, али и као палеографско писање броја један. Истовремено то је знак опирања да акварел стоји у сенци млађих дисциплина, знак првоправности и повратка чистом артизму.

Овде су представљена дела знаменитих акварелиста. Сви су са разлогом већ осведочени поклоници воде и пигмента у трагању за меком прозрачном светлошћу у пределу, на лицу, у себи, на небу.

Још је Свети Сава изрекао једну од суштинских особина људи са нашег тла: "ОНИ НА ЗЕМЉИ НЕ ПРИЗНАЈУ НИКОГ ИЗНАД СЕБЕ ДО НЕБЕСКЕ СВЕТЛОСТИ".

Духовност тог корена краси њихов дар и моћ да описују светлост.